Germiyan Köyü

Yıllardır muhteşem ekmeklerini yediğimiz hatta İstanbul’a bile taşıdığımız Germiyan köyü’nden bahsetmek istiyorum.

IMG_3136

Çeşme’ye 27 km uzaklığında 1260 nüfuslu Germiyan Türkiye’de slow food (yavaş gıda) hareketine katılan ilk köy olma özelliği taşıyor.

Deniz-güneş ikilisinden 1 saat vakit ayırıp bu köyü gezmeniz için bir sebep de köylünün Nuran ablası, 54 yaşında ki Nuran Erden’in duvar resimleri.

IMG_3088

Zamanında çobanlık yapmış olan simdi ise zeytincilikle geçimini sağlayan Nuran abla resim yapmaya çocukluğundan beri çok meraklıymış.

İlk zamanlarda sandalyeleri boyamış, boyayacak malzeme kalmayınca duvarlara geçmiş. Önce köy halkı çok yadırgamış. Ancak zaman içinde herkes evinin duvarını boyatmak için sıraya girmeye başlamış.

IMG_3114

Ev sahibinden evini beyaza boyatmasını istiyor Nuran abla resim yapmaya başlamadan önce. Tamamen spontane çizdiğini söylüyor verdiği röportajlarda.

 

IMG_3089

2017 mart ayında TedX Bursa’ya konuşmacı olarak katılmış olan Nuran abla temmuz ayında ise Kadıköy belediyesinin davetlisi olarak Mural İstanbul kapsamında Kuşluk Parkı’nı süslemek için İstanbul’a gelmiş.

Nuran ablayı şansınız varsa görebilirsiniz gittiğinizde, biz denk gelemedik o gün pazara çıktığını söyledi komşuları.

IMG_3097IMG_3096IMG_3098

IMG_3129IMG_3126IMG_3124

Yaz bitmeden mutlaka gidin görün, ekşi maya Germiyan ekmeğinizi alın ve soluklanmak için köy kahvesinde mola verin. Pişman olmayacaksınız 🙂

 

Germiyan Köyü” üzerine 2 yorum

  1. Soluklanmak için “Fatmagül’ün Suçu ne ?” dizisinin çekildiği evde manzara eşliğinde de bir kahve içebilirler…Harika kahve yapıyor sahibi 🙂 Sen benim koyduklarımı göremiyorsun herhalde, uzun zamandır senden bir comment alamıyorum Elacığım 🙂

    Beğen

    1. Zeynep ablacım Darka’da herşeyden uzak ne gazete,ne haber, ne tv, ne facebook. Kendimi korumaya aldım. Güneş batışı seyredip keyif yapıyorum. Sadece güzel şeyleri okuyup güzel fotoğraflara bakıyorum ara sıra. Yoksa seni görmez olurmuyum açsam ilk sıralarda sen varsın hep ❤️❤️

      Beğen

Yorum bırakın